Надежда - застрахователна компания

0889 201 517 денонощно, по
медицински въпроси
0700 100 15 безплатен телефон
за информация

Възстановяване на разходи

Предлага се възстановяване на извършени разходи от застрахованите лица за медикаменти, стъкла за очила и помощни средства до съответният лимит на покритие, и след представяне на необходимите документи.
Предлаганите здравни услуги покриват почти изцяло възможните здравно-медицински ситуации, в които може да се окаже застрахованото лице.
 
Възстановяват се разходите за предписани от лекар медицин­ски помощни средства (терапевтични средства), като например за: очила, контактни лещи, бандажни колани за херния, протези на крайниците, слухови апарати, ортопедични корсети, ортопедични стелки и ортопедични принадлежности за обувки, бандажи и корсети.

Не се покриват разходите за медицински съоръжения и помощни средства, като например за: иригатори, инхалатори, торбички за лед, помпи за кърма, орални душове, електрически възглавници, медицински термометри, апарати за измерване на кръвно налягане, както и апарати и помощни средства, служещи за грижа за тялото и обгрижване на болния.

Ако застрахователят е възстановил разходи за медицински по­мощни средства, нова претенция за обезщетения може да се на­прави едва след изтичане на обичайния срок на износване, освен ако по-ранното закупуване се налага по медицински причини.